shopify analytics ecommerce
tracking

Klassieke Massage

De Westerse klassieke massage die wij tegenwoordig uitvoeren kunnen we herleiden tot de tijd van de oude Grieken en Romeinen.

Er zijn 7 massage vormen ontwikkeld door de Zweedse arts Per Hendrik Ling(1776-1839) die bij de Zweedse Klassieke Massage toegepast kunnen worden:

Palpatie, Intermitterend drukken, Effleurage (strijken) Petrissage (kneden) Fricties (wrijvingen) Tapotages (kloppen) Schuddingen

De doorbloeding van de weefsels wordt gestimuleerd en de afvalstoffen worden afgevoerd. Het verbeterd de spierfunctie en stofwisseling van de spieren. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd.

Indiase Hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage wordt ook wel Champissage genoemd. Deze massage is gebaseerd op het eeuwenoude healingsysteem Ayurveda gebaseerd. Ayurveda is al eeuwenoud en heeft de Indiase hoofdmassage een centrale plaats gegeven in het healingsysteem. Ayurveda wordt wereldwijd toegepast bij tal van massages en behandelingen.

Bij de Indiase hoofdmassage worden de bovenkant van de rug, schouders, armen, nek en hoofdhuis gemasseerd. Het is een dynamische massage met afwisselend zachte en stevige handelingen.

Het hoofd, schouders en de nek zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestrest of boos bent, dan hoopt de spanning zich daar op, dat uit zich later in de vorm van een stijve nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval.

Verder worden tijdens de massage ook geestelijk punten aangepakt. De effecten van de massage zijn dus niet alleen lichamelijk. Na de massage merk je al snel dat je geest wat meer gekalmeerd is en je je minder gespannen of gestrest voelt.

Na de behandeling merk je vrijwel direct het effect. Je kunt weer helderder denken en voelt je vitaler. Ook voel je je wat meer ontspannen. Verder kan je het gevoel hebben dat je uit een lange nachtrust te zijn ontwaakt.

Indiase hoofdmassage is een holistische behandeling De effecten zijn lang na de behandeling aanwezig en voelbaar. Een voordeel van Indiase hoofdmassage is dat de cliënt de kleding aanhoudt, waardoor de massage overal en altijd kan worden toegepast.

Wanneer een Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage helpt vooral bij spanningsklachten die zich lichamelijk uiten, zoals hoofdpijn, slechte haargroei, stress, nekpijn en schouderpijn. Door deze belangrijke energiepunten te masseren worden de blokkades weggenomen. Hierdoor nemen de lichamelijke klachten ook af. Ze kunnen er zelfs helemaal door verdwijnen. Een regelmatige een Indiase hoofdmassage kan preventief werken tegen klachten. Vooral in deze tijd van drukte, waarin we nauwelijks tijd hebben om tot ontspanning te komen, kan deze behandeling dus een goed hulpmiddel zijn om gezondheidsklachten te voorkomen.

Chinese voetmassage

Chinese voetmassage ook wel Chinflex genoemd is niet alleen verwennerij voor de voeten, maar tevens een weldaad voor lichaam en geest.

De voeten, onderbenen en knieën worden intensief gemasseerd, er wordt gebruik gemaakt van de reflexzones op de voeten, de meridianen, de acupunctuurpunten en tevens extra punten, dit tegen onder andere slapeloosheid, vermoeidheid, stress/spanning.
In China zijn voetmassages al eeuwen lang erg populair en ook in West Europa weet men de laatste tijd deze weldadige vorm van massage te waarderen. Soms tussen het werk of winkelen door, zonder dat je specifieke klachten hoeft te hebben, is dit verkwikkend en ontspannend.

Wat kan het effect zijn van een Chinese voetmassage:

 • Rust en ontspanning

 • Tot jezelf komen

 • Loslaten van emoties

 • Spanningsbewust worden

 • Veilig gevoel geven

 • Intensief contact zonder woorden

Vlinder Massage

Vlindermassage is een zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt voor een diepe ontspanning en herstelt ook het evenwicht in het lichaam en nodigt het lichaam uit blokkades en oude spanningen los te laten.

Bij de vlindermassage wordt een cyclische strijking en een zeer lichte aanraking gebruik top de wervelkolom en op twee lijnen naast de wervelkolom. Deze beweging wordt continue herhaald. De wervelkolom is een belangrijkcentrum in ons lichaam, waar alle zenuwbanen samenkomen. Het doel van de Vlindermassage, is het prikkelen van deze zenuwbanen.

Als je niet van harde massages houdt, dan is deze massage zeer geschikt. Eigenlijk is de vlinder massage voor iedereen geschikt. Als je last hebt van psychische klachten, zoals stress, spanningen en moeheid kan de vlinder massage heel goed helpen bij het verminderen van deze klachten. Door deze massage kom je in een totale ontspanning, waardoor je weer nieuwe energie opdoet. Je raakt weer wat meer in balans en voelt je vitaler. Hierdoor kan je beter omgaan met klachten als stress en spanningen.

Ayurvedische Massage

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

De 3 dosha’s Vata Pitta en Kapha opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde spelen een belangrijke rol in de ayurveda. Alles, mensen, seizoenen, leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieën.

Binnen de ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent.
Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is, de weefsels normaal functioneren.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.
De massage:

 • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop

 • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid

 • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning

 • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash,
  reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

 • De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.
  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.

De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.
Bron: www.massagevormen.nl

Holistic Pulsing

Terwijl je gekleed op je rug, buik of je zij op een massagetafel ligt wordt je lichaam ritmisch bewogen. Dat is wat we pulsen noemen. Het puls-ritme komt ongeveer overeen met de hartslag van een foetus. Dit zacht ritmisch bewogen worden werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam. Het geeft vaak een gevoel van koestering en geborgenheid, waardoor het veiliger wordt om in overgave aanwezig te zijn bij wat er te ervaren is. Je energie en het water in je lichaam (zo’n 80%) wordt zodoende in beweging gebracht wat het effect geeft van vele kleine golfjes die door je lichaam gaan en zich steeds uitbreiden.

Je lichaam wordt als het ware herinnerd aan zijn vrije stromende staat. Een ontspannen gevoel is meestal al gauw het resultaat. Pulsen brengt je bewustzijn als vanzelf meer in je lichaam waardoor het gevoel van weer meer een geheel te zijn vaak ervaren wordt. Het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Alle lichaamsvloeistoffen gaan beter doorstromen, blokkades lossen op, veel klachten verdwijnen en door bewustwording en zelfacceptatie ontstaat ook een mentale en emotionele balans.

Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn bij

 • onthaasten van je leven

 • bij vermoeidheid, stress en spanning

 • bij fysieke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, chronische vermoeidheid, e.d

 • bij zwangerschap, wanneer je opnieuw wilt leren genieten van de stroming in je lichaam

 • wanneer je veel aan het denken bent en niet meer kunt voelen

 • bij verwerking van intense momenten

 • wanneer je veel geeft en er naar verlangt om te ontvangen

Holistic Energetisch

Een holistische massage voor lichaam en geest.

Holistisch komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekent. De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het afvoeren van (negatieve) energieën.

Het masseren ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Holistische massage heeft ook een positief effect op de chakra's.

Tijdens de training verdiepen wij ons ook in de Energetische massage.

De Energetische massage is afkomstig uit de Oosterse landen en is bedoeld om je energie weer te voelen en te laten stromen. Door de Holistische en de Energetische massage samen te voegen komt het lichaam weer in balans en zal de energie weer kunnen stromen.

Deze massage vermindert stress en angst en helpt je bewuster te maken van je eigen lichaam. Als je eenmaal bewust bent van je energieblokkades en je weet en voelt waar je energieblokkades zitten kan je daar bewust mee aan de gang. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en heb je meer levensenergie.

Quantum Touch Massage

Quantum touch is een methode waarin via speciale ademhalingstechnieken en handposities de zelfhelende vermogens worden versterkt en gestuurd.

Stoelmassage

Stoelmassage is een uiterst effectieve manier om onder meer de rug, nek en schouders te masseren.

Een stoelmassage is een uiterst doeltreffende massage die uit gevoerd kan worden op locatie, bij u thuis of bij bedrijven. Studies hebben aangetoond dat door het invoeren van stoelmassages bij bedrijven het ziekteverzuim aanzienlijk is verminderd.

De stoelmassage wordt uitgevoerd op een speciale daarvoor ontworpen ergonomische massagestoel terwijl u de kleding aanhoudt. Tijdens de massage worden de totale rug, nek, schouders, armen, handen en het hoofd gemasseerd met de handen, duimen en ellebogen. Een stoelmassage is een combinatie van een acupressuur en shiatsubehandeling. Een volledige behandeling duurt gemiddeld 20 minuten, waarbij het spier- en zenuwstelsel wordt gestimuleerd en doorbloeding wordt bevorderd. De resultaten zijn zowel fysiek als psychisch opmerkelijk te noemen.

Na de massage voelt u zich weer uitgerust en vol energie.

Bamboe Stoelmassage

De bamboe stoelmassage, is een korte effectieve massage die er voor zorgt dat hoofd / rug / schouder / nek klachten worden voorkomen. De massage wordt op een ergonomische massagestoel gegeven en men kan daarbij de kleding aanhouden.

De Bamboe massage is in China al een eeuwen oude techniek.
De stokken worden in combinatie gebruikt met handen onderarmen en ellebogen waardoor het gevoelen de ontspanning dieper en effectiever zal zijn.
De bamboe massage geeft een diep gevoel van ontspanning en welzijn en helpt in het bijzonder tegen vermoeidheid en stress. Het zal helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten.
De massage is ontspannend maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt.

Na deze massage voel je je weer fit en energiek.